Formandens Beretning 2019

Beretning 2019 for BI-Bordtennis

Maj 2020

Denne beretning er skrevet her i slutningen af COVID-19 perioden og hvor Danmark igen er ved at åbne. Dog har indendørssport endnu ikke fået lov, men det har BI-Bordtennis gjort noget ved og været innovative og har oprettet udendørs Bordtennis. Vi har nemlig flyttet vores borde ud i BI-Centrets Atriumgård hvor vi har kunnet genoprette spillet – helt i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Ellers har vores anstrengelser med at få synliggjort, at vi er og vil fremstå som en bredde-klub. En klub med mere spredt aktivitet i form af alder, professionalisme og spillet som en alle mands sport, med plads til sport, hygge og leg.

Succesen fra 2018 har vi gentaget vores Introkursus for 60+ borgere i Brønderslev. Dette i samarbejde med Bevæg dig for livet. Endnu engang har det været god tilslutning. Ligeledes har klubben kunnet opstille et hold, så vores 60+ har kunnet deltage i turneringer og kampe i Jylland. Det har været en sjov og god oplevelse for spillerne, men særdeles også for klubben.

Ser vi på vores ungdomsafdeling har også her været fremgang. Vi har igen i år deltaget i Skole-Ol hvor der har været stor opbakning fra skoler, lærer, forældre og venner af klubben. Vi har haft æren af at have klasser fra Brønderslev Gymnasium inde i huset og til at udfordre sporten.

I dag har vi en stor ungdomsafdeling som vi vil komme til at bygge mere på.

2019 var også året for vores store jubilæum. Dagen for vores 75års jubilæum var en fantastisk dag. Vi havde en forrygende reception, med mange gæster fra hele landet, en række flotte taler og fantastiske gaver fra firmaer, vores sponsorer og ikke mindst venner af klubben. Det er så utrolig godt at se jer alle sammen og det varmer at se gamle spillere lægge vejen forbi. Minder fra klubbens mange år på toppen af Dansk bordtennis blev flittigt opfrisket og delt til stor glæde for alle gæster. Der blev taget foto af gulddrengene og enkelte ungdomsspillere blev udfordret ved bordet. Der er også blevet lavet et flot hæfte omkring klubbens historie op igennem årene.

En god dag som vi alle kan være stolte af. Super tak for opbakningen blandt arrangører og besøgende.

Sportslige resultater:

Vi skal ikke glemme de sportslige resultater som 2019 har budt på. Vores 1 div. hold rykkede desværre ned, blandt andet på grund af sygdom. De fik ellers hjælp fra klubbens mange breddespillere, men desværre ikke nok til at fortsætte i 1.div. Vi er nu klar med et stærkt hold i 2. division, som vi er meget fortrøstningsfulde over.

Vores Serie 1 drenge viste derimod tænder da de lå som nu. 1 med hele 3 points fra nr 2 da der kun var 3 rækker tilbage. Så ramte Coronaén Danmark, derfor blev vi automatisk kåret som vinder og

fortsætter i serie 1. og samtidig automatisk kvalificeret til Jyskmesterskab (Som desværre ikke blev

afholdt)

Vores Serie 3 og 4 spillede lå i samme række, på grund af manglende holdtilmeldinger i Jylland. Her endte holdende som nr. 3 og 5, godt kæmpet for de mange nye spillere.

I vores Ungdomsafdeling endte de 2 Drenge- og juniorhold, som også havde mange nye spillere med en flot placering i midten af deres rækken.

Individuelt træk mange af vores ungdomsspillere flotte præmier i forskellige metaller, med hjem til klubben. Godt gået alle.

Nu er vi klar til endnu en sæson med masser af nye spillere og spændende udfordringer som nok skal få spillere og tilskuer op af stolen.

Økonomi:

Vi kan i år fremlægge et rigtigt flot regnskab. Vores strategi for klubben har vist sig at holde kurs.

Året startede endnu engang med fokus og styring af vores udgifter og fokus på indtjening.

Vi har været godt hjulpet af flotte resultater på vores indtægtsgivende arrangementer såsom vores Påskebal og Marked. Ligeledes har vores jubilæum været med til at give os et flot overskud. Vores kontingentindtægter er opadgående og vi har fået positive meldinger fra forskellige fonde. Alt sammen med til at give klubben rum.

Så ramte COVID-19 Danmark og vi kan kun spå om fremtiden. Regnskab og budget er godkendt før vi har kunnet udregne den endelige konsekvenserne. Vi ved at en del indtægter ikke vil komme til klubben, men vi har søgt foreningspuljer om støtte til tabt indtjening. Vi er sikre på at vores mange trofaste medlemmer fortsætter og vores fremadrettet strategi vil få flere til klubben.

Fremtiden:

75 år med BI-Bordtennis i Brønderslev er rigtig mange år. Vi fortsætter, så trods de seneste mange ugers nedlukning og ingen aktivitet på centret, har vi stadigvæk stor tiltro til et godt og positivt sportslig år. Som tidligere nævnt har bestyrelsen allerede startet op med udendørs bordtennis og her var tilmeldingen stor og med en fantastisk opbakning. Vi i bestyrelsen har en god fornemmelse for at vi kommer stærkt tilbage. Bestyrelsen har allieret sig med en ekstra træner som skal styrke vores ungdomsafdeling og derved give plads til differenceret træning, så der bliver plads til alle niveauer.

Vi fortsætter også vores fokus på vores 60+, hvor der vil blive oprettet kurser i bl.a. serv tag og giv.

Bestyrelsen har ideerne og den foreløbige plan til det kommende år, hvor vi får brug for din hjælp. Det er ekstremt vigtigt at du giver bestyrelsen en hjælpende hånd, selv de mindste opgaver kan blive en kæmpe hjælp. Så meld dig til vore hjælper team allerede nu.

Kæmpe tak:

Klubben har i år fået æren af at uddele Den største anerkendelse i Bordtennisverdenen, nemlig ”GULDNÅLEN” fra BTDK og den skal selvfølgelig gå til vores alles stjerne og mangeårige medlem af BI-Bordtennis Hugo Sørensen. Et stort tillykke og meget velfortjent ære til dig Hugo og hermed en kæmpe tak for dine råd og hjælp til klubben og ikke mindst hjælp til bestyrelsen.

Ligeledes skal en tak lyde til alle jer som har været en del af klubben det forgangene år. Uden jeres hjælp har vi ikke kommet så langt som vi er. Vi har fået gennemført mange af de ønsker og tiltag vi i bestyrelsen havde planlagt. En kæmpe tak til min bestyrelse og hjælperne heromkring. I gør en forskel.

Vi får også brug for jer alle i den kommende tid.

Formand

Frank Dolberg

Nyt fra DBTU

2. oktober 2021