Formandens beretning 2018

Beretning 2018 for BI-Bordtennis

Jeg har nu været formand for BI-Bordtennis i et år. Tiden er gået utroligt stærkt, men alligevel har vi i bestyrelsen formået at få en del aktiviteter igangsat for at fremme Bordtennissporten i Brønderslev.

BI-Bordtennis vil fremstå mere som en breddeklub og det har vi arbejdet meget fokuseret på for at fremhæve.

Så udover vores spillere i STIGA-divisionen, som har spillet i en af Danmarks sværeste turneringer, har bestyrelsen også fokuseret en del i vores 60+ borgere i Brønderslev. Således har vi oprettet et 4dages introduktionskursus til netop denne målgruppe. Her har spillerne kunnet lære sporten, genopfrisk sporten og samtidig været en del af et godt fællesskab. Det er en kæmpe succes og et punkt vi fortsat vil udvikle og fokusere på.

I børnehøjde har BI-Bordtennis været den absolut første klub i Danmark som har gennemført Skole-OL i Bordtennis under kyndig instruks fra DBTU. I første bølge har vi afholdt Skole-OL for 4 og 5klasser i en af Brønderslev kommunes skoler, her har begejstring og succes fra start været nøgleordene. Det har betydet at vi igen har fået kickstartet sporten igen ude ved bordene i mange af vores fritidsordninger og Skole-OL har været direkte årsag til flere unge medlemmer i BI-Bordtennis. Vi fortsætter konceptet i den nye sæson.

Sportslige Resultater:

BI-Bordtennis har en fast skare af dygtige spiller i alle aldre.

Vores førstehold herre i STIGA-divisionen sluttede desværre efter en hård sæson i bunden af divisionen, det betyder at de nu rykket ned i 1.Division. Spillerne kæmpede hele vejen og bevarede glæden og overskuddet til sidste boldt var sendt afsted.

Et lidt andet billede tegnede sig i 1. Division Ungdom piger, her blev vores hold af 4 piger nemlig Danmarksmestre Ungdom, for første gang nogensinde i BI-Bordtennis´s historie, nok også det første ungdomshold i Brønderslev Kommune, som kan bryste sig med titlen som Danmarksmestre.

Efter en velfortjent sommerferie startede pigerne op i 1.Divisions Senior. Her fik pigerne travlt og store udfordringer, da holdet fra start var ramt af sygdom og skade, så de gik sæsonen i møde med undertal af spillere. Trods hård start, valgte det lille hold at fortsætte og gennemføre alle kampe og fik dermed en masse træning og erfaring i den svære division, pigerne gav god modstand og vandt også gode sæt, men endte som forventet, men en flot placering i bunden af divisionen.

På ungdomssiden havde BI tilmeldt 2 hold, som også her viste stor styrke, da Drenge1 sikrede sig en 1.Plads med Guld om halsen. Drenge2 sikrede sig ligeledes metal, da de kunne hænge Bronze om halsen i deres række.

For seniorerne havde vi tilmeldt 1 hold i Serie 1, også de kunne sikre sig en plads på toppen af podiet, nemlig en flot 2. plads i deres række.

BI-Bordtennis kan ligeledes være super stolt af at vi havde hele 3 spillere med i den prestigefyldte Top12 for Ungdom – det er altså de 12 bedste ungdomsspillere (Dreng/pige) i Danmark.

BI-Bordtennis er også mega stolte over at vi samtidig kunne præstere at have hele 5 spillere med i det jyske Top8, hvor der blev vundet medaljer både af piger og drenge.

På det lokale plan og til lokale stævner, har vores spillerne igen vist styrke. Stort set alle af klubbens ungdomsspillere har fået metal med hjem, både guld, sølv og Bronze. Succes fortsætter for til det store JyskeMesterskab, som traditionen tro er et af klubbens helt store fælles arrangement, kunne BI´s spillere nemlig stolt hænge over 20 medaljer omkring halsen.

Alt i alt et godt sportslig år for BI-Bordtennis.

Økonomi:

At have 2 hold på divisionsplan er ikke billigt. Vi har forsøgt at begrænse udgifterne og har måttet skære i trænerstaben for at kunne komme ud med et acceptabelt resultat. Vi har kun brugt de økonomiske ressourcer som har været absolut nødvendige for at kunne opretholde en succesfuld klub med mange medlemmer. De indtægtsgivende arrangementer, som klubben har haft gennem året (Brønderslev Marked, Reunion, Skole-OL mv) har alle været med til at bidrage positivt til årets resultat. Vi har hermed formået at sikre et noget mindre underskud en budgetteret.

Nu er vi så småt i gang med ny sæson, som det fremgår af budgettet, så har bestyrelsen budgetteret med et rimeligt stort underskud, det skyldes hovedsagelig de manglende indtægter fra udlodningsmidlerne, men også det faktum at vi kan påregne store udgifter ifb. med vores situation med 1. holdet.

Lokaler:

Lys- og lydforhold er helt i top. Vi har kæmpet lidt med at styre temperaturen i lokalerne, men den er vist så småt på plads nu. Ellers har vi fået sponseret nye gardiner i vores lokaler, hvilket var meget tiltrængt og en nødvendighed for at kunne huse hjemmekampene i STIGA-divisionen.

De kommende års udfordringer er mest omkring gulvene i vores 2 haller. Belægningen er meget glat og slidt, farven er ikke den korrekte efter nye standarder, så derfor vil det være en kommende opgave at få set på de muligheder vi har for nyt gulv. Vores øvrige materialer er i fin form, vi kunne dog godt bruge 3-4 nye borde som skal øremærkes til brug til vores divisionskampe.

Fremad:

BI-Bordtennis er en stolt klub, som gennem 75år har brændt vores navn fast i alle klubber i Danmark. Vi har kørt på kryds og tværs af landet og vundet store titler og vist omverdenen hvor Brønderslev ligger. Det vil vi fortsætte med at vise. Vi vil derfor fejre at BI-Bordtennis har 75års jubilæum her i 2019. Vi melder hermed ud at 9. november 2019 holder vi vores jubilæum. Husk allerede nu at reservere datoen.

Stor Tak:

Alle vores ideer, initiativer og succeser vil ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke vi havde så trofaste sponsorer, lokale kræfter, forældre, spillere, effektiv bestyrelse og frivillige i klubben. Så stor tak til alle jer for jeres støtte og hjælpende hånd, den er meget værdsat.

BI-Bordtennis vil fortsat kæmpe for at udvikle bordtennissporten blandt børn, unge og ældre i Brønderslev kommune. Kunne du også tænke dig at være en del af en dejlig klub!?

God Sommer

Frank Dolberg

Formand BI-Bordtennis

Nyt fra DBTU

2. oktober 2021